Gazonaanleg

Is je gazon niet meer te redden of ben je toe aan een nieuwe eyecatcher dan kunnen we een compleet nieuwe gazon voor u aanleggen. Een glooiende grasmat of zo strak als een biljartlaken. Alles is mogelijk! Voor gazonaanleg bent u bij S6 Tuinen aan het juiste adres.

Als het gazon vervangen moet worden dan zal het bestaande gazon worden doodgespoten of verwijderd. Onkruid in uw bestaande gazon wordt zodoende uitgeschakeld. De grond wordt weer goed bewerkbaar en we leggen een basis voor een mooi strak eindresultaat. Het verwijderen van grasmatten wordt door ons machinaal gedaan zodat uw rug gespaard blijft.

Een goed doorlatende bodem is de basis van succes voor uw gazon. Afhankelijk van de vastheid van het grondpakket zal de grond gespit, geploegd en gefreesd worden. We verwerken de nodige meststoffen in de grond om uw gazon een gezonde voedingsrijke basis te geven. Het gras is tenslotte altijd groener bij S6 tuinen.

Als er een gezonde basis is gelegd dan gaan we over tot het egaliseren, zaaien van gras of leggen van grasmatten. Hierbij gebruiken we de hoogste kwaliteit graszaad. Het type gras stemmen we af op de intensiteit waarmee u het gras wil gaan betreden en de ligging van uw terrein. Is je gazon enkel een eyecatcher of ga je er elke dag op voetballen? Ligt uw gazon in de volle zon of in de schaduw?

Zaaien of doorzaaien doen wij machinaal zodat er een mooie egale verdeling van graszaad ontstaat. Een klein nadeeltje van zaaien is de wachttijd voordat u een mooie betreedbare gazon heeft. Wilt u meteen resultaat dan adviseren wij grasmatten.

Aangezien u wellicht meer wilt dan alleen gras kunnen wij u ook een uitkomst bieden in overgangen naar wandelpaden, bloemenperken, … Voor deze situaties hebben we een assortiment borders waarbinnen we het gazon aanbrengen. Borders bieden wij aan in hout, kunststof of staal in diverse kleuren.

Bekijk ook...

Gazonrenovatie

Ligt je gazon er niet zo mooi meer bij? Dan is de vraag of je het gaat herstellen of het compleet gaat vervangen. Wij helpen u graag verder.

Lees Meer

Gazonboarders

Aangezien je vast meer wilt dan alleen gras kunnen wij u ook een uitkomst bieden in overgangen naar wandelpaden, bloemenperken,…

Lees Meer

Onderhoudskalender Gazon

Binnenkort meer informatie.

Lees Meer