Gazonrenovatie

Ligt je gazon er niet zo mooi meer bij en is het tijd voor gazonrenovatie? Dan is de vraag of je het gaat herstellen of het compleet gaat vervangen. Deze keuze kun je maken op basis van de staat van het gazon. Wij komen kosteloos uw gazon en bodem beoordelen en maken samen met u een plan van aanpak.

De bodem vormt de voedingsbron voor uw gras. De doorlatendheid en samenstelling van de bodem bepalen het groeivermogen van uw gazon. Is de doorlatendheid van uw grond ondermaats, dan kunnen we het gazon beluchten en/of draineren.

De samenstelling van de bodem onderzoeken we in een laboratorium. Zijn er afwijkende bodemwaarden dan bieden wij u een bemestingsplan op maat aan om de waardes terug op niveau te krijgen.

Zichtbare aandoeningen bij gras zijn mosgroei, onkruid, dun gras en kale plekken. Mosgroei en onkruid kan door een juiste bodembewerking op termijn verminderen of zelfs verdwijnen. Reeds aanwezig mos, vilt en onkruid kan met een eventuele voorbehandeling en verticuteren verwijderd worden. Een dunne grasmat of kale plekken zijn vaak een gevolg van een slechte bodemgesteldheid, ziekten of insecten. Na aanpak van de oorzaak kan het gazon doorgezaaid worden zodat u snel weer een volle grasmat krijgt.

Door intensieve betreding van gras ontstaan er vaak oneffenheden. Lichte oneffenheden kunnen laagsgewijs opgevuld worden. Bij te grote oneffenheden is een nieuw gazon wellicht een betere keuze.

Een mooi gazon vraagt om intensief onderhoud. Het juiste onderhoud op de juiste momenten is de basis voor succes. Raadpleeg onze onderhoudskalender gazon of informeer naar onze jaarabonnementen grasonderhoud.

Bekijk ook...

Gazonaanleg

Is je gazon niet meer te redden of ben je toe aan een nieuwe eyecatcher dan kunnen we een compleet nieuwe gazon voor u aanleggen.

Lees Meer

Gazonboarders

Aangezien je vast meer wilt dan alleen gras kunnen wij u ook een uitkomst bieden in overgangen naar wandelpaden, bloemenperken,…

Lees Meer

Onderhoudskalender Gazon

Binnenkort meer informatie.

Lees Meer